Uitslagen BC Lier tijdens seizoen 2015-2016

 

We mogen gerust toegeven dat dit een teleurstellend jaar was voor de competitiespelers van BC Lier. Geen enkele ploeg kon op een moment aanspraak maken op een plaatsje bovenaan in het klassement, met kans op promotie, integendeel is Lier 2 er zelfs dit jaar niet in geslaagd om zich in 3de Nationale te handhaven en zakken zij terug naar Liga 1.

 

Lier 1 startte goed en stond na speeldag 6 nog op een mooie derde plaats. Daarna ging het echter slechter en op speeldag 10 stonden ze gedeeld voorlaatste. Gelukkig konden ze zich goed herpakken en met een mooie reeks (16-17-20-23) eindigden ze uiteindelijk nog mooi vierde.

 

Lier 2 verging het dit jaar echter minder goed. Ook Lier 2 startte sterk en stond na speeldag 4 gezamelijk 2de op 1 puntje van de 1ste. Daarna ging het minder goed en Lier 2 zakte naar de 5de plaats op speeldag 9 en zelfs naar de voorlaatste plaats op speeldag 10. Alhoewel ze steeds de zesde plaats binnen bereik hielden, konden ze echter geen plaatsje meer stijgen en na verlies in de laatste match tegen de directe concurrent voor degradatie eindigde Lier 2 voorlaatste. Ze zakken dus terug naar Liga 1 volgende jaar.

 

Ook Lier 3  had een minder seizoen dit jaar en stonden gedurende het hele seizoen op een 6de of 7de plaats (enkel op speeldag 7 stonden ze even gezamelijk 5de). Ze eindigden het seizoen met mooie overwinningen (25 en 23 winst), maar eindigden uiteindelijk 7de. Gelukkig wat hun totale VP genoeg om hun te kunnen handhaven in Liga 2.

 

Ook Lier 4 startte moeilijk. Ze behaalden een mooie 25-4 overwinning tegen Pieterman 8 maar konden zich niet echt verder doorzetten. Ook Lier 4 eindigde dit jaar 7de in hun reeks.

Volgende jaar beter!