Uitslagen BC Lier tijdens seizoen 2016-2017

Het was een bewogen jaar voor de competitiespelers van BC Lier.

Lier 1 speelde eens sterk seizoen in 3de Nationale en draaide van in het begin mee in het eerste deel van het klassement. Ze eindigden zelfs zeer sterk en stonden vanaf speeldag 12 zelfs op een zeer knappe 2de plaats, achter een ongenaakbare Oostmalle 1.  Heel knap!

Lier 2 speelde ook een sterk seizoen in Liga 1. Ze draaiden van in het begin mee vooraan en hadden uitzicht op de titel, tot ze in speeldag 6 zwaar de boot ingingen tegen Goldstar Carta Mundi 1, hun directe concurrent voor de titel. Ook daarna speelde Lier 2 een puik seizoen, namen revanche tegen Goldstar in de terugmatch en eindigden met een totale score van 262! Goldstar was echter oppermachtig en behaade een indrukwekkende score van 301 VP. Lier 2 eindigde dan ook op een knappe 2de plaats. Door een forfait in 3de Nationale gaf deze ‘beste 2de’ bovendien recht op promotie! Lier 2 zal volgend jaar dus terug in 3de Nationale kunnen aantreden, na 1 jaartje in Liga 1.

Anderzijds had Lier 3  een ongelukkig seizoen dit jaar. Ze startten behoorlijk en stonden halverwege op een mooie 4de plaats. Daarna ging het echter minder goed en zakte ze naar achteren. Na de voorlaatste speeldag stonden ze terug voorlaatste, maar nadat ze op de laatste speeldag verloren met 25-3 van Keerbergen 1, kwamen ze 5 punten te kort. Lier 3 zakt onverdiend terug naar Liga 3. Hopelijk kunnen ze volgend jaar terug promotie afdwingen naar Liga 2.

Ook Lier 4 startte goed en ook zij stonden halverwege het seizoen in het midden. Tegen het einde van de competitie hadden ze een dipje en zakte ze weg in de rangschikking. Ondanks hun twee mooie overwinningen (18-12 en 21-9) in hun laatste twee matchen eindigden ze 7de in hun reeks.